Aprašymas
LECCINO, ekologiškas
Alyvuogių rūšis: Leccino (100%)
Talpa: 500 ml
Rūgštingumas: 0.23 %
Polifenoliai: 802 mg/kg
Apdovanojimai: Los Andželo, Niujorko, Berlyno aukso ir platinos medalių laimėtojas
Kilmės šalis: Toskana, Italija
Šis ypač tyras alyvuogių aliejus pasižymi šviežiai nupjautos žolės, pomidorų lapų, migdolų prieskoniu. Subalansuotas aromatas su vidutiniu vaisiškumo lygiu ir vidutiniu kartumo bei aštrumo lygiu. Itin gausus polifenolių. Tinkamas kepimui ir visų patiekalų gardinimui.
Naujausių technologijų, patirties ir nuoširdaus darbo dėka, šis aliejus pasižymi aukštu polifenolių kiekiu. ES reglamente Nr. 432/2012 nurodoma, kad alyvuogių aliejus, kuriame yra 250 mg/kg polifenolių ar daugiau, priskiriamas „daug polifenolių turinčiam” aliejui.
Kuo rūgštingumas žemesnis – tuo alyvuogių aliejus kokybiškesnis. Didžiausias leistinas kiekis ypač tyro alyvuogių aliejaus kategorijoje yra 0.8%, tačiau pačios aukščiausios kokybės alyvuogių aliejuje šis rodiklis yra mažesnis nei 0.3%. Rūgštingumas parodo, kokios kokybės alyvuogės buvo naudojamos alyvuogių aliejui išspausti. Šis aliejus buvo išgautas per 3 – 4 val. nuo alyvuogių surinkimo.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.